Fólie do klávesnice Atari rada XE.

By Administrator at septembra 24, 2020 11:11
Filed Under: Atari

Pretože existujú 2 druhy fólií do klávesnice pre počítač Atari rady XE tak sa na ne pozrieme niekoľkými fotografiami. Pozor, tieto fólie vzájomne nie sú zameniteľné a preto si najprv pozrite čo doma reálne máte než si niečo objednáte ako náhradu aby ste potom neboli nemilo prekvapení že Vám to nesedí práve do Vášho stroja.


Prvá fólia je určená do klávesnice MITSUMI, jedná sa o jednovrstvovú fóliu. Na klávesnici, teda na jej spodnej strane "čudlíky" majú tvar obráteného písmena "" a teda priamo spínajú potrebný kontakt. Mimo iného býva priamo na fólii vyznačený názov. Občas je ponuka náhradnej fólie na eBay, túto som ale ako náhradu v ruke ešte nemal.


Druhý typ sa skladá z dvoch vzájomne preložených fólií, túto novú náhradu pôvodnej fólie vyrábajú v Poľsku a jedná sa o veľmi kvalitnú náhradu. Rozdiel vo vzhľade oproti predchádzajúcej fólii je zreteľný. Tu "čudlík" z klávesnice priamo pritláča vrchnú fóliu oproti spodnej a tak prichádza k želanému zopnutiu kontaktu. Tak isto sá dá zohnať na eBay.


Detailný záber na to ako je to riešené u dvojvrstvej fólie u druhého typu.

 

Takže ak máte problém s klávesnicou určite si skontrolujte aký typ klávesnice používate (najjednoduchšie je klávesnicu rozobrať) - až potom fóliu do nej objednávajte, nech sa následne môžete tešiť že sa Vám podarí počítač zase rozchodiť a teda naďalej bude prinášať dobrý pocit a uspokojenie.

___________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

1. 10. 2020 9:33:05 #

trackback

09_2020 Blog, Notes.

09_2020 Blog, Notes.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: