Notebook HP Compaq 6720s. Fan cleaning.

By Administrator at júna 27, 2012 07:49
Filed Under: Non-Atari

Dnes sa mi dostal k rukám tento notebook - a teda že som bol prekvapený - a poriadne. Pôvodne sa predpokladalo že je zanesený radiátor pred ventilátorom a teda že je potrebné celkové vyčistenie notebooku. S odstupom teda môžem skonštatovať že je to notebook zatiaľ zo suverénne najhorším prístupom k ventilátoru s akým som sa doteraz stretol. Vtip je v tom že filozofia skladania sa notebooku vo fabrike začína určite inštaláciou ventilátora a ten sa postupne obklopuje ostatnými nepodstatnými súčiastkami ako je základná doska, displej, klávesnica a ďalšími maličkosťami. Fakticky rozoberiete kompletne celý notebook až na šasi a ako poslednú vec vyberiete to čo potrebujete - ten poondiaty ventilátor.

 

Upozornenie:

Zásahy do zariadenia sú na vlastné riziko majiteľa zariadenia. Autor týchto stránok nenesie žiadnu

zodpovednosť za škody  spôsobené používaním zariadení postavených podľa tu uverejnených

schém alebo zobrazených úprav.

 



Takto na prvý pohľad nič zvláštneho, prekvapenie ale čaká pod povrchom ...



Idem do toho.



Najprv idú na radu tri široké šróby pod batériou.



Po hodne tvrdom nadvihnutí plastového krytu pre displejom sa dostaneme ku klávesnici a tlačítkam na zapnutie notebooku.



Z druhej strany musíme odpojiť prívody k WiFi, pretože ich musíte vystrčiť na druhú stranu aby ste kompletne odpojili celý displej ...



Po odpojení klávesnice  a zapínacích tlačítok odpojíme displej - sú to dva konektory. Tu sa ešte odpája doštička reproduktora a na pravej strane ešte je malá doštička - senzor otvorenia displeja, tiež to musí ísť von ... Potom konečne odmontujeme aj s pántami celý displej.



Displej vonku, na ľavej strane sú prívody k WiFi, teda teraz už viete prečo ich bolo treba odpojiť.



Všetko odpojené.



Ventilátor je síce trochu zaprášený, ale nie je to nič strašné.



Nasleduje "vylúpnutie" predného krytu pod klávesnicou, bacha zase to pekne spolu "drží", keďže sa to zacvakáva. Odpojíme ďalší konektor na touchpad. Nasleduje ďalšie šróbovanie, pretože teraz musíme dostať von motherboard - potom na plate zostáva ako posledná vec náš milovaný ventilátor.



A prekvapenie - síce trošku prachu tam je, ale za vyčistenie to nestálo, toľko zbytočnej roboty pre nič ... no comment. Máte pred sebou kompletne rozobratý notebook, posledné čo je na svojom mieste je ventilátor držaný 2 šróbami - ale až teraz je konečne dostupný - a tak isto je konečne dostupný aj radiátor pred ventilátorom.



Po krátkom oddychu a radostnom skladaní v opačnom garde - celé to zaberie pomaly hodinu, treba kompletne zase zašróbovať 37 šróbov a znova zapojiť 8 konektorov.

Neskutočne zložité, "to je hnus velebnosti !"

Nakoniec predsa len všetko beží.



Toto je zatiaľ najlepší príklad spotrebnej elektroniky, kde sa jasne už nepočíta s opravou a nejakou výmenou, proste ak je problém tak sa to po roku zahodí. Mám také tušenie že sa ešte stretnem s jedným notebookom takejto konštrukcie a priznám sa, že už dopredu z toho nemám radosť. Len si kladiem otázku odkiaľ je táto konštrukčná škola ...

Presný návod na rozobratie je samozrejme aj na stránkach HP - pozor, je to len pre silné povahy.

____________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

8. 12. 2018 19:36:12 #

trackback

Directory Non-Atari.

Directory Non-Atari.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: