Floppy disk SF354 - ATARI ST.

By Administrator at augusta 27, 2012 22:18
Filed Under: Atari

Síce to nepatrí medzi 8 bity, ale použiť sa to nakoniec tiež na 8 bitoch dá, tak dúfam že za toto zaradenie nebudem kameňovaný.

 


Dostal som sa k tejto zaujímavej disketovej jednotke - ATARI SF354, sám mám aj ATARI ST, ale pretože toto nie je na "porade dňa" tak to prosím neriešte, toto už nejako dalej nechcem ventilovať. Pretože mám nejaké vecičky na ST-čko, tak to tu uverejním, ale naozaj sa tomu viac nebudem venovať. Jediný úlet za  2 a 1/2 roka  - to sa dá ...



Mňa táto jednotka zaujala tým, že disketovka potrebuje pre svoju prácu (je to 3.5" mechanika) aj 5V a aj 12V ... existuje v dvoch prevedeniach, prvá verzia používa hnací remienok z motorčeku na hriadeľ diskety, toto je novšia verzia, kde už je použitá modernejšia mechanika (tak ako je to v v 3.5" mechanikách obvyklé, jediný rozdiel je v spôsobe napájania - nakoniec je to popísané aj v manuáli.

Pravdepodobne pôjde použiť aj na malé ATARI, k tomu sa možno časom tiež dopracujem.


 

No a tu už je tých pár vecí čo som spomenul na začiatku:

sf354.pdf (448,55 kb)

sm124.pdf (551,26 kb)

st520.pdf (4,92 mb)

_____________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

6. 10. 2018 15:52:43 #

trackback

Directory  Atari.

Directory  Atari.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: