ATARI floppy disk drive PERCOM RFD-40S1.

By Administrator at júla 20, 2010 09:08
Filed Under: Atari


Ďalšia disketová mechanika pre ATARI je PERCOM RFD-40S1. Texaská spoločnosť pre výrobu elektroniky založená v roku 1976 Harold a Lucy Mauch (pôsobili do roku 1986).



Zaoberali sa okrem iného, tvorbou, montážou a predajom prídavných zariadení, elektronickými modulmi a ďalšími zariadeniami pre osobné počítače.



Ako vidieť, nebol to výkrik najnovšej techniky v danej dobe, skôr to vyzerá ako na doma vyrábanú elektroniku a zdrojová časť dtto. Vtip je v tom, že vtedy sa tieto veci tak robili a nebolo to nič nezvyčajné, dnes sa na to pozeráme inými očami.

Váha sa určite pohybovala okolo 4.5kg - transformátor je zabudovaný priamo do skrinky. Zdroj bol pre USA, t.j. vstupné napätie 125V a frekvencia 60Hz.



Schéma zapojenia:

PERCOM RFD-40S1 circuit

 

Obsah EPROM:

PERCOM RFD-40S1 eprom

 

____________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

6. 10. 2018 15:52:36 #

trackback

Directory  Atari.

Directory  Atari.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: