RESET FD ATARI XF551.

By Administrator at mája 30, 2013 10:48
Filed Under: Atari

Pretože prepínanie čísla disketovej jednotky za chodu sa dá urobiť aj pre disketovú jednotku ATARI XF551 tak tomu venujem pár riadkov. Ako na to? Jednoducho, nie je to nič zložitého, takže sa veľa nenarobíte, len treba vybrať mechaniku, odpojiť ju, vybrať plošný spoj a priletovať dva kábliky, potom to zase správne poskladať atď., atď.Laughing

 

 

Ešte upozornenie:

 

Upozornenie:

Zásahy do zariadenia sú na vlastné riziko majiteľa zariadenia. Autor týchto stránok nenesie žiadnu

zodpovednosť za škody  spôsobené používaním zariadení postavených podľa tu uverejnených

schém alebo zobrazených úprav.


Nasleduje výrez z celej schémy, stačia nám dva vodiče a tlačítko, pripojíme ich na kondenzátor C113, má kapacitu 1uF. A to je celý "zázrak". Kde tlačítko vyvedieme - či na prednú stenu, alebo na zadný panel - tak toto je je už vecou vkusu a účelnosti.

 

 

Nasleduje ešte fotografia kde som pripojil kábliky priamo na doske plošného spoja. Upozorňujem na to, že doska v čase fotenia bola takto "pozasieraná" kolofóniou keď sa mi tá FD jednotka dostala do rúk, už som to samozrejme očistil technickým liehom Laughing. Pri práci postupujte opatrne, pretože plošný spoj pre ATARI XF551 je "paprndeklový", t.j. šetrilo sa kde sa dá a tak to nie je bohviečo z hľadisky kvality. Keď už to máte otvorené oplatí sa skontrolovať či nie je niekde studený spoj na prívodných SIO konektoroch - inak asi najčastejšia závada (porucha) týchto jednotiek. Popis na doske pološného spoja je dobrý, takže nepredpokladám problémy s orientáciou čo kde na je na doske umiestnené.

 

 

No a to je všetko, nejaký ďalší komentár k tejto téme už pokladám za zbytočný.

___________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

6. 10. 2018 15:52:26 #

trackback

Directory  Atari.

Directory  Atari.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: