09_2020 Blog, Notes.

By Administrator at septembra 08, 2020 11:37
Filed Under: Blog

08.09.2020

Z Poľska pochádza nový interface na pripojenie IDE diske pre počítače Atari XE:

Interface IDE2ECI.

___________________________________________________

22.09.2020

V poslednej dobe mám naozaj ťažké srdce na služby firiem a aj na Slovenskú poštu.

Stránky kupsito.sk ponúkajú veci k Atari. Príma, objednal som si, zaplatil a ? Na stránke oznam že majú k dispozícii 4ks, za 2 dni už len 3ks (potešil som sa - ubudlo vďaka mojej objednávke ...), ježkove oči, blbosť ! Po 5 dňoch keď som už vlastne čakal dodanie tovaru sa mi ozvali že vec na sklade nemajú a že nech si buď vyberiem niečo iné alebo pošlú do 14 dní peniaze naspäť. Takže 3 týždne držia na svojom účte moje peniaze a bežia im percentá a ja akurát hromžím. Mimochodom, po ich maile z ich stránky tovar zmizol, ďalšia vec čo mi mala byť podozrivá bolo to, že ten konkrétny tovar či ráno, či cez obed alebo večer pozeralo v jednom okamžiku neskutočne presne stále a rovnako 8 ľudí. Náhoda ? Čerta starého ! Takže s uvedenou stránkou som nadobro skončil. Peniaze našťastie vrátili.

___

Poďme ďalej:

Iná firma. Tovar objednaný v nedeľu večer, v piatok poobede /teda po 5 dňoch/ mi poslali z firmy mail že evidujú moju objednávku, za 10 minút prišiel ďalší že je to vo vybavovaní. Už som začal cez víkend mierne meniť farbu, ale v pondelok naobed (to bolo včera) zariadenie bolo dodané, platil som až pri dodávke. Takže ich nemenujem, vyfučal som.

Veď som vlastne celkom dobre dopadol.

___

Minulý týždeň v pondelok z Nitrianskeho Pravna poslaný ku mne balíček, išiel viac ako týždeň, vyzdvihol som si ho dnes ráno. Včera ráno (7.51) ho dostali na moju poštu, mne poslala pošta oznam do mailu večer o 20.00 ... dá sa tomu hovoriť služba zákazníkovi ? Veď to muselo mať priamo kompletné vyšetrenie na Covid + 5 dňovú izoláciu ! A k tomu to ešte asi absolvovalo aj okruh cez Ukrajinu.

Celá anabáza dodania balíku trvala 8 dní ...

(Keď mi poobede napíše atarista z Prahy že mi posiela list tak ho mám na druhý deň doobeda v schránke.)

Nezdá sa Vám to celé nejaké pošahané ?

__________________________________________________________

24.09.2020

Dnešná skúsenosť s poštou - odosielaný balík do Prahy. Ako všade, je tam tiketovací systém - ktorý mi síce lístok vydal ale naďalej ma spoľahlivo odignoroval až som sa nasral a išiel k okienku, bez ohlásenia. Na otázku ako je možné že už vybavili niekoľkých zákazníkov ktorí prišli po mne som dostal vysoko inteligentné poučenie že sa najprv musím pri vchode registrovať. Príslušnú dámu som slovne poslal do teplých krajov pretože tiket som držal v ruke a ona ho asi bez okuliarov nevidela - aj keď som jej ho strčil priamo pred nos. Potom sa už konečne veci pohli, nejaké ospravedlnenie som nezažil, naša pošta sa nikdy nemýli, vždy je na vine zákazník.

Čo sa týka ceny balíku do ČR - tak ak budem posielať 3 balíky tak sa určite oplatí to vybaviť vlastným autom bez kopy papierovania a iných blbostí ... a možno to bude aj lacnejšie. A ešte si užijem výlet.

Tá Slovenská pošta naozaj stojí za prd.

___________

Pretože existujú 2 rozdielne typy fólií do Atari XE klávesníc tak sa ne pozrieme v obrázkoch:
Fólie do klávesnice Atari rada XE.

(Toto som posielal v balíku, ďalšie fólie na predaj už nemám.)

____________________________________________________

30.09.2020

Náš parlament najradšej rieši interrupcie, Covid je mu akosi ukradnutý. Ako si inak vysvetliť 6 mesačnú pauzu v riešení Covidu ? Žeby cpali poslanci nos tam kam sa to v slušnej rodine naozaj nepatrí ? A tie vyhlásenia ktoré platia 24 hodín a potom stačí stretnutie s biskupmi a ...

__________

Nový obsah Eprom (2732) pre disketové jednotky Atari 1050 ktoré už majú na sebe prevedenú úpravu na US doubler:
Atari 1050 - ICD US doubler. Part 9. Nezgar firmware for TANDON.

 

____________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

1. 12. 2020 10:20:52 #

trackback

Directory Blog.

Directory Blog.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: