Igiho knižnica 01 - TTDOS v.1.2.

By Administrator at februára 26, 2019 15:07
Filed Under: Atari

Tak konečne prišla doba že som sa poriadne pozrel do svojho "knižného archívu" - a našiel som tam niektoré perličky, ktoré doteraz na webe neboli uverejnené ani v CALPe. Samozrejme do CALPu posielam naskenované podklady tak aby sa tam dali tak isto uverejniť. Je jasné že už uverejnené veci nebudem duplikovať bolo by to kontraproduktívne. U mňa bude vždy verzia ktorá je "zabalená" do jedného pdf súboru - zaberá to menej miesta. A keďže mám toho trošku viac - tak mi to aj nejakú chvíľu potrvá než to rozoberiem, naskenujem, upravím a vytlačím do pdf súboru. Zvolil som na odporúčanie (Vláďa Mátl z CALpu) vyššie rozlíšenie, teda nie 600x 800 pixelov ale prešiel som na 800x 1200 pixelov. Veľkosť súborov síce vzrástla, ale malo by sa to odraziť na lepšej čitateľnosti. Čo ma pri príprave najviac prekvapilo bolo niekedy neuveriteľné sfušovanie okrajov niektorých spravodajov pri ich výrobe, dosť často tam na pravý uhol na formáte strany môžem zabudnúť. A pražské spravodaje majú toľko ideologického balastu že z toho až oči prechádzajú (hlavne prvé ročníky). Zaujímavé je, že mimo Prahy sa na tých politických rečneniach nijako netrvá a teda informácie veľmi často vedú priamo k meritu veci. Asi v Prahe platila hodne známa veta: "Panečku, jo ústředí !" ... (Asi by to inak ani nemohli vydať.) Ale už bolo dosť rečí okolo, poďme na to:

JRC popis TTDOS 1988_1990.pdf (4,21 mb)

 

Prajem príjemné čítanie.

Samozrejme, po tých rokoch nie vždy viem dohľadať autorov, takže ak by bol problém s autorskými právami - dajte vedieť a zmažem to.

_____________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

26. 2. 2019 15:16:30 #

trackback

Directory  Atari.

Directory  Atari.

Igi blog |

26. 2. 2019 19:27:36 #

Marek

Super napad s tymito manualmi, Igi. Len tak dalej! Smile

Marek Slovakia |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: