Interface ATARI - Alfigraf.

By Administrator at septembra 27, 2011 01:30
Filed Under: Atari

 

V prvom článku je popis Alfigrafu a jeho technického vybavenia - to je ale určené hlavne pre iný typ osembitových počítačov. Tento interface čo teraz popisujem je ale šitý priamo na mieru pre mechaniku Alfigrafu a pre ATARI.

______________________________________________________________________________


V súvislosti s tým chcem upozorniť na to, že som dnes doplnil do prvej časti články o stavbe Alfigrafu - je tam doplnený originálny stavebný návod ako to postaviť - tak ako bol kedysi uverejnený v časopise VTM, tu je link na prvú časť aj s uvedeným doplnením o tieto články:

http://blog.3b2.sk/igi/post/Plotter-ALFI-Alfigraf.aspx

____________________________________________________________________


Preto znova upozorňujem, že tu v tomto článku uverejnená elektronika je priamo určená pre zabudovanie do mechaniky ALFIGRAFU  a je určená na prácu s naším malým ATARI.


Nakoniec aj ja som sa minulý víkend stal majiteľom zatiaľ nefunkčného plottera VZ-4, čo je profi verzia Alfigrafu vyrábaná kedysi v ZPA Dukla Prešov. Dám sem fotky, a hneď pochopíte že čo je to "profi". Ako som usilovným hľadaním na nete v podstate nič na tému VZ-4 nenašiel - len 2 fotografie a 2 vety. To zas nie je až tak veľa, sami uznáte. Po preštudovaní si toho čo mám k dispozícii  o Alfigrafe teda viem, že to čo mám je verzia robená priamo pre ATARI a teda schéma elektroniky je iná  ako v pôvodnom materiáli. A ten originál pre ATARI som našiel:


Interface Alfigraf ATARI.pdf (244,31 kb)

 

"Vytiahnutá" schéma:

 

 

Uvítal by som , ak má niekto s ALFIGRAFOM nejaké skúsenosti aby mi napísal, rád zverejním čokoľvek zaujímavé na danú tému.

____________________________________________________________________

 

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

6. 10. 2018 15:52:45 #

trackback

Directory  Atari.

Directory  Atari.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: