Black Widow - arcade game. Hra Čierna vdova.

By Administrator at augusta 10, 2015 19:30
Filed Under: Atari

 

Poznáme 8 bitové počítače Atari, ale to vyrábané portfolio výrobkov bolo podstatne širšie, vyrábali sa aj  hracie automaty - a tie po celú dobu poriadne zanedbávam ... skúsim to teraz "drobne" napraviť.

 

 

Atari vyrábalo aj arkádové hry a jednou z nich je aj vektorová arkádová hra Black Widow. Hra sa vyrazila do sveta v roku 1982. Stručná definícia hry - čierna vdova - teda pavúk tohoto mena bráni svoju sieť pred inváziou. Hráč musí pohybovať pavúkom po celej sieti a súčasne sa musí vyhnúť pasciam a tak isto musí zbierať bonusy - keď sa podarí eliminovať nepriateľov. Pavúk je riadený naraz dvomi joystickmi - ľavý slúži pre pohyb pavúka po sieti a pravým joystickom sa riadi smer výstrelov. Procesor ? - klasika, nám známy typ 6502.

 


Prikladám aj vlastné zapojenie aby sa hardwaroví nadšenci mohli pokochať:

Atari Black Widow Schematic.pdf (1,78 mb)


 

A vidíme že sa robili mašiny aj o "kúsok" väčšie ako tie čo najradšej používame, celému automatu vládla 19" CRT obrazovka. Nuž, aj toto bolo vtedajšou súčasťou výrobného portfólia firmy Atari a teda to tu pripomínam, aby sme netrvali len na veciach ktoré sú najznámejšie - fakt toho bolo vo výrobe podstatne viac a ten procesor 6502 poháňal skutočne veľa projektov.

 

____________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

6. 10. 2018 15:52:42 #

trackback

Directory  Atari.

Directory  Atari.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: