Igiho knižnica - informácie ZAK Praha, AK Tlmače a AK Olomouc.

By Administrator at apríla 08, 2019 10:55
Filed Under: Atari

V posledných dňoch (a teda skôr týždňoch) bolo veľa vecí ktoré sa udiali, niečo mi vyšlo, niečo nie - o tom bude dnešný článok. Ako iste viete v CALPe pred časom zmizli články zo ZAKu Praha.

_______________

ZAK Praha


Obrátil som sa preto tam a skúsil som získať povolenie pre uvoľnenie materiálov naspäť v priestore CALPu. No, toto sa ukázalo ako nie celkom riešiteľné a myslel som si že už nebude možná nejaká cesta na to aby sa tieto materiály znova objavili na webe, tak som sa nakoniec spýtal či by som ich nemohol uverejniť u seba. A ako to už býva - po pár dňoch - nakoniec sa medzi nami objavila čulá mailová komunikácia a na moje prekvapenie sa možnosť uverejnenia materiálov u mňa stala reálnou - tak to mi naozaj padla brada, s tým som naozaj veľmi nepočítal. Poslal som svoju predstavu a po niekoľkých dňoch vzájomnej komunikácie sme sa nakoniec dohodli na nasledovnom - ZAK Praha vydá prehlásenie ktoré bude uverejnené v samostatnom článku a tak isto bude u mňa v uverejnenom materiáli odkaz na toto prehlásenie. Takže toto bola ich podmienka a ja ju dodržím.

Komunikácia bežala na línii - JUDr. Jan Hlaváček.

Nuž iste pochopíte že je to zaujímavé, ZAK Praha majú v sebe hodnotné informácie, priznám sa že na začiatku ma to naozaj zaskočilo (teda tá možnosť uverejnenia u seba), materiály mám a pokúsim sa to postupne uverejňovať. Všetky materiály v knižnici uvádzam výhradne v podobe pdf súborov. 

Pevne dúfam že sa ku mne dostanú aj nejaké podrobnejšie veci ohľadne fungovania AK klubu Praha, v časoch najväčšej slávy mal 6500 členov - nie, nie je to chyba - to je naozaj obrovské číslo !

_______________

AK Tlmače


Po tejto "injekcii" som si povedal - prečo neskúsiť komunikáciu s Ing.Burjanivom, ktorý šéfoval AK klubu Tlmače tu na Slovensku, tento klub bol na našom uzemí najaktívnejší a vydal dosť spravodajov. Niečo som síce mal, asi zo tri veci, ale počas minulého roku sa ku mne dostalo ďalších pár materiálov z AK Tlmače - ale celkom smutnou cestou. Mimo toho - Ing.Burjaniva poznám osobne, stretávali sme sa pred rokmi, pracovne. Skúsil som na webe na neho nájsť mailový kontakt - a podarilo sa, ozval sa ešte v ten istý deň. A dostal som zvolenie na uverejnenie aj od neho. No, tak to mi naozaj "narástli krídla" (s jedlom rastie chuť - a RedBull v tom naozaj nebol) a povedal som si skúsim to aj smerom na AK Olomouc a poslal som tam tak isto mail.

_______________

AK Olomouc


Ale ako to už býva - hovorí sa - do tretice všetko najlepšie - tak to mi tentoraz nevyšlo. AK Olomouc má svoje predstavy o budúcom šírení svojich materiálov a teda nezostáva mi nič iné len dúfať že svoje materiály naozaj časom vydajú na svojich stránkach a ja uverejním na ne linky. Mám už pripravený a spracovaný aj spravodaj Olomouc 1990 7_8, ale ctím ich rozhodnutie (materiál doteraz nie je ani na stránkach CALPu) že to celé chcú mať pod svojím palcom. Mám od nich informáciu že majú k dispozícii všetky materiály čo AK Olomouc vydal. Aby to teda bolo jasné z mojej strany - mám skoro všetky Olomoucké spravodaje čo sú aj na CALPe, akurát sa už nezameriam na ich uverejnenie. No čo, škoda, ale priznám sa že trošku ma to mrzí.

_______________

 

Jasné, život tým nekončí a ideme ďalej, dúfam že Vás poteším materiálmi z prvých dvoch veľkých klubov ktoré mi dali súhlas na uverejnenie.

Pred krátkym časom som ani len nepomyslel že pôjdem u seba do tak veľkého projektu, ale dopadlo to tak ako dopadlo, sám som sa do toho namočil (tak nejako dosť náhodne ale hlavnou motiváciou bola snaha o zverejnenie materiálov) a popritom nepatrím medzi tých čo sa hneď vzdávajú. Splašil som si slušný skener s ktorým síce nerobím zázraky ale robí sa mi s ním naozaj dobre a dúfam že výsledok práce bude dobrý aj pre Vaše oči. Nehodlám tvrdiť že mám všetko, na to nemám ani kontakty, ani prostriedky - ale aj tak je toho dosť čo je k dispozícii.

(Preto som ani na začiatku Igiho knižnice nezakladal extra chlievik pre knižnicu pretože som si nemyslel že to bude nakoniec tak veľké - a teraz to už zase celé prerábať nebudem (a nechcem.))Laughing

Predpokladám (právom), že koho to zaujíma si aj tak stiahne pdf súbory k sebe a urobí si u seba vlastný chlievik pre tieto pdf a keď bude mať čas tak si ich v kľude prečíta. Som si vedomý že sa nejedná o nejaké zástupy (masu) ľudí, ale svoju čitateľskú obec to určite aj v dnešnej dobe má. A keď niekto občas dá najavo že ho to potešilo - tak to zase následne teší mňa.


Ešte mám k dispozícii aj spomínané a ešte nespracované podklady z článkov časopisu ATOM, len prosím o trpezlivosť pretože materiály treba postupne spracovávať a ako zisťujem "papá" to celkom slušne môj čas. A ja si musím vybrať - skenovať a spracovávať, alebo písať a robiť iné. Takže ak bude sem tam pauza, tak vedzte že mám skenovania (a následného spracovania) v tom danom okamžiku plné zuby ... Smile

Rozhodne si myslím že do Atariády 2020 (alebo inak povedané na obdobie nasledujúcich 12 mesiacov) mám čo robiť.

 

Záverom by som chcel poďakovať dnes už nežijúcemu ataristovi Ing. Antonovi Sedláčekovi z Košíc, ktorý zhromaždil materiály z AK Tlmače a z časopisu ATOM a jeho manželke, ktorá mi tie materiály z jeho pozostalosti poskytla. (Vedela o našej vzájomnej komunikácii a následne sa potom obrátila sa na mňa.)

___________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

8. 4. 2019 10:58:05 #

trackback

Directory  Atari.

Directory  Atari.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: