01_2021 Blog, Notes.

By Administrator at januára 03, 2021 10:23
Filed Under: Blog

03.01.2021

Tak uvidíme čo nám tento rok prinesie - či už dobrého, alebo zlého. Zase budeme sedieť zavretí doma a budeme počúvať múdre slová o tom ako máme byť zodpovední a pritom sme videli premiéra ako sa baví na veľkej svadbe bez rúška. A tých "kiksov" bolo viac - napr. aj s rokovaním u Kollára v nemocnici. Pritom ministra školstva hneď pokutoval ak sa zjavil na verejnosti bez rúška. Nuž potom to vyzývanie na zodpovednosť je dvojitou zbraňou ... a zároveň arogantnou fackou občanom. Ale čo už čakať od ignoranta najhrubšieho zrna.

___________________________________________________________

04.01.2021

Najnovšia verzia (1.03) programového vybavenia pre programátor PROM 74188, teraz už umožňuje tak isto reprogramovať nepoužité výstupy.
SBC6502 - 45 - PROM 74188 - program v.1.03.

_____________________________________________________

09.01.2021

Ďalší benchmark test určený pre 8-bity, je z roku 1983, v aktualizovanej tabuľke z mája 1984 je otestovaných 183 počítačov tej doby:
SBC6502 - 46 - Ahl´s Simple Benchmark Test.

_____________________________________________________

17.01.2021

Time:18:40, veľmi stručne:

Dnešná tlačovka - začiatok rokovania posunutý o 1 a 1/2 hodiny - pre technické problémy. Pomenujme to presnejšie, premiér sa zase včas nedostavil, nič nového pod slnkom. Hlavne že má plné ústa že mu ide o ľudí, ale zase spokojne buvinkal aj keď mal zachraňovať. Rokujú, rokujú a zase odklad času tlačovky - pre technické problémy. Preložené = premiér zase trucuje. Tieto nekonečné ťahačky sú takou aroganciou že toto sa len tak nevidí. A čo novinári  ktorí tam čakajú už niekoľko hodín ? Nuž - lebo Matovič ...

____________________________________________________________

19.01.2021

Takže screening je iné pomenovanie pre celoplošné otestovanie. Obsesia premiéra v priamom prenose pokračuje. Bodka. No cement.

__________

Dnes som pri upratovaní našiel niečo z úplne ale úplne iného súdka:
CPC Amstrad - 256kByte Silicon disc.

_____________________________________________________

27.01.2021

Tak nám premiér s ministrom zdravotníctva v celoplošnom testovaní do výsledkov dosadili svoju dlho očakávanú bulharskú konštantu, iné sa totiž ani nedalo čakať. (Pre neznalých: Bulharská konštanta je číslo, ktoré presne zodpovedá predstavám toho kto to číslo potrebuje na to aby presadil svoje.) Jednotlivé časti BA boli hlboko pod stanoveným 1% - ale, zase musím uznať že Bulharsko je k nám predsa len bližšie ako Mongolsko ...

Je smutné že na poste premiéra máme niekoho kto sa vyžíva v svetle kamier namiesto toho aby niečo rozumné robil. Nemyslím si že výsledky musí vždy prezentovať premiér, na to je predsa minister zdravotníctva - lenže - je to JEHO dieťa a proste musí nám dokázať že mal (ako vždy) pravdu. Aj keď bude hovoriť hodinu v TV ďalšie nezmysly. A zdá sa že ON v tomto svojom hlbokom omyle zotrvá po celý zbytok svojho života. A tiež ho netrápi dodržať voči druhým to čo sľúbi. To by mi ani tak nevadilo - keby nebol na poste na ktorom je.

Aby bolo jasné - nosím rúško a nemám problém s rozumnými odôvodnením opatrení - ale mám problém zo zavádzaním.

___________

Dnes som predbežne (dúfam) dokončil programovú verziu 1.04 pre programátor PROM 74188, zabralo mi to dosť času než som bol s výsledkom spokojný. Vŕtal som sa v tom v podstate od 5.januára doteraz. Boli chvíle kedy som si myslel že som sa tak zacyklil že bude potrebné vrátiť sa o niekoľko dní naspäť, alebo sa na to už jednoducho vykašlem, ale ukázalo sa že našťastie som sa mýlil. (Práca konkrétneho dňa bol vždy odzálohovaná, to bola moja poistka.) Teraz už len urobiť k tomu manuál. Skúsim ho urobiť ako video snímaním priamo z obrazovky, takže si to najskôr musím odskúšať. Verzia 1.04 vie omnoho viac vecí ako doteraz uvedené verzie 1.02 a 1.03. Nateraz si myslím že toto ešte dopĺňať a prerábať mi v najbližšej dobe už naozaj nehrozí.

Laughing

___________

Doplnok podvečer:

Tak zase BA zo zoznamu na testovanie vypadla. Prečo tam patrila (ak tam nemala byť) a prečo teraz tam zase nepatrí ? Lebo IM ...

___________

Objavila sa u mňa momentálna klasika:

Zvoní mobil, pozerám číslo - začína 049, Nemecko ... jasné falošné zastúpenie Microsoftu. Číslo som zablokoval, o 2 hodiny volali znovu. Skrátim to - volali celkove 5x (vždy presne po 2 hodinách), každý krát z iného čísla a tak som to zase nezdvihol a ešte 4x zablokoval ďalšie čísla na svojom mobile. Potom už bol pokoj. Akosi som nemal chuť komunikovať s niekým kto sa snaží človeka oblbnúť, toto im nevyšlo. (Len by ma zaujímalo ako sa dostali k môjmu číslu.)

____________________________________________________________

29.01.2021

19:00 - vystúpenie ministra zdravotníctva, zbabelý premiér neprišiel, toto nie je vec ku ktorej sa chce hlásiť. Výsledok tlačovky ?  BA zase spadla na druhú stranu. Jeden deň čihi, druhý hot - a potom na zase naopak. Naozaj neskutočne úbohí amatéri, čistý chaos a totálna nekompetencia - k tomu už nemám čo dodať. 

Titulka z dennikn.sk:

(Takto vyzerá bulharská konštanta v praxi.)

____________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

3. 1. 2021 10:30:44 #

trackback

Directory Blog.

Directory Blog.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: