11_2011 Blog, Notes.

By Administrator at novembra 07, 2011 09:19
Filed Under: Blog

Len tak:

07.11.2007

Kríza postupuje, prehlbuje sa, pri pozeraní televíznej reklamy ten pocit ale nemám. Ak je firma schopná zaplatiť každý deň stupídnu reklamu na mobil (Vianocééééééé že ovcééééééééé (tie ovce som pridal ja)) a ide to 50x do dňa - tam kríza nie je, iba ak duševná. Predstava že budú na nás bliakať z reklamy minimálne do Vianoc každý deň z obrazovky niekoľkokrát za hodinu  je údesná. (Horkýže slíže pre neznalých.) To že Vianoce začínajú asi tak v polovici októbra, tak na to si už pomaly zvykáme ... máme za sebou už tretí týždeň týchto nových Vianoc.

_______________________________________________________________________________

No ale poďme na niečo rozumnejšieho, chystám pár riadkov o plotteri Mondrian, je to výborná stavebnica a dá sa to postaviť doma a je to aj dnes použiteľné, navyše elektronika je aj po rokoch dostupná v obchode, t.j. netreba vymýšľať nové zapojenie. Tak na tomto popise teraz pracujem. Dá sa pripojiť ako na ATARI, tak aj na iný typ osembitového počítača, tak isto aj na PC. Kompletné ovládanie beží cez jeden osembitový port, takže nič zvláštne k tomu netreba. Jediné upozornenie - tento typ plottera nie je vhodný na kreslenie na plošný spoj. V zariadení sa pohybuje papier a tak plošný spoj nie je vhodný kandidát na prácu na tomto zariadení.

Majitelia odložených krokových motorčekov zvýšte pozornosť !

_______________________________________________________________________________

Napálil som zopár Epromiek na ATARI, poslal po známych a momentálne mám pauzu. Jednoducho - vybité baterky, takže robím niečo iné a dúfam že zase dostanem chuť na niečo ataristického ...

_______________________________________________________________________________

08.11.2011

Oprava 17" LCD monitor Belinea model 10 17 25, opravené, link na túto opravu:

http://blog.3b2.sk/igi/post/Oprava-repair-LCD-monitor-Belinea-model-10-17-25.aspx

____________________________________________________________________

09.11.2011

Oprava 19" LCD monitor Samsung, link na článok:

http://blog.3b2.sk/igi/post/Oprava-repair-monitor-LCD-Samsung-Syncmaster-940BF.aspx

____________________________________________________________________

11.11.2011

Pekný dátum, dnes uverejnený merač kapacít:

http://blog.3b2.sk/igi/post/Cx-meter-Merac-kapacit.aspx

____________________________________________________________________

13.11.2011

Oprava 17" monitor LCD DELL E176FPc, link na túto opravu:

http://blog.3b2.sk/igi/post/Oprava-repair-monitor-LCD-Dell-E176FPc.aspx

____________________________________________________________________

15.11.2011

Mikroprocesor má 40 rokov:

http://blog.3b2.sk/igi/post/Prvy-mikroprocesor-ma-40-rokov-Intel-4004.aspx

____________________________________________________________________

18.11.2011

Oprava 17" monitor DELL E176FPf:

http://blog.3b2.sk/igi/post/Oprava-repair-monitor-LCD-Dell-E176FPf.aspx

Je tam dosť podstaný rozdiel ako pred pár dňami uverejnená oprava iného DELL

monitora.

_______________________________________________________________________________

Len tak, ale poriadne som vytočený:

22.11.2011

Dnes a nielen dnes mám poriadne ťažké srdce na poštu 52 - Petržalka, Fedinova.

Všetko čo popisujem sa týka tejto konkrétnej pošty, nie je to sumár problémov z rozličných pôšt.


Včerajší problém:

Prišiel balíček - doporučene, pretože som nebol doma, mali ho uložiť na pošte. V schránke bol lístok s informáciou a pečiatkou pošty o tom, že je to uložené na pošte 52, Fedinova. Včera som to teda s polovičkou išiel vyzdvihnúť, na papieri bolo síce napísané že je to u nás na pošte - ale pracovníčka ženu posielala na Bojnickú, čo je na druhej strane mesta - sakra to sú služby ! Tak sme tam teda išli, 4 pracovníci prezreli všetko čo sa dalo a nakoniec sme sa dozvedeli, že to musí byť predsa len na našej pošte v Petržalke. Kto vie kde v Bratislave je Bojnická ul. a ako sa tam dostanete doobeda a ešte raz doobeda naspäť do Petržalky, vie o čom hovorím. Adrenalín stúpal a stúpal - naďalej, pretože to nebolo ani v Petržalke. Až poobede mi zavolali že "kompetentný" pracovník sa na to "vybodol" odstavil auto niekde mimo priestorov pošty, jednoducho skončil (aj na pošte) a balík zostal mimo a máme si ísť po neho zase dnes na inú poštu ... poplatky za služby luxusné a služby slušne povedané - bordel, mizerné. Ak si predstavím že by ho k nám dodali (ten balík) a boli by sme to vyplatili, nikde nie je napísané že tie peniaze by pracovník aj na pošte odovzdal ...

Minulý rok:

Z Poľska mi posielali SIO2SD, z pošty som vôbec nedostal avízo a vrátili to naspäť ako nedoručiteľné ... vraj to tam mali 2 týždne, proste muselo to ísť z Poľska k nám ešte raz. Potom som si už na to dal pozor a dotlačil ich na pošte k tomu, že som sa k balíku nakoniec dostal. Kolega z Poľska si môže myslieť že som padnutý na hlavu ak som si už na prvýkrát neprevzal balík, blbo sa to vysvetľuje že u nás je to tak.

A keď som už naštvaný na tú našu poštu, tiež sa to odohralo na zmieňovanom území:

Pred pár rokmi (4) som vo firme vybavoval odhlásenie firemnej tel. ústredne a prechod na iného dodávateľa - a teda som to posielal do Žiliny (pretože tam je ústredie) express doporučený list o ukončení spolupráce. Po dvoch týždňoch list stále do Žiliny neprišiel a tak som teda vybavoval urgenciu a reklamoval a reklamoval. Išlo mesačne o pár desiatok tisíc korún, teda sa mi nedivte že som to naháňal. Nakoniec po 3 týždňoch som dostal z pošty písomný záznam o tom, že sa express doporučený list cestou stratil a teda nemôže byť doručený. Okamžite som volal do Žiliny teda ako čo s tým a aby sme to čo najskôr dostali do právneho stavu - a tu šok, Žilina mi oznámila že list tam práve doručili - po 3 týždňoch od podania. (Bez komentára ...) Dva týždne nervov a postoj nadriadeného voči mne, že či neviem vybaviť ani tak jednoduchú vec ...


Odvtedy im "fandím".


Tento mesiac bola ešte jedna vec:

Teraz 2 týždňami som posielal balík do Martina, išiel 7 dní, pešo by som to dodal rýchlejšie ...

Alebo na pošte majú už niekoľko rokov len "blbú náladu"?

Naša pošta funguje naďalej uvedeným spôsobom, mne sa zdá tento spôsob fungovania pošty nešťastným.

Moje záverečné skonštatovanie: "Bohužiaľ s tou našou poštou je to stále na h..... a lepšie to asi nebude!"

 

 

Sme tu pre Vás !


Ešte raz opakujem,  poplatky majú za služby luxusné, služby za poplatky sú ale neskonale mizerné.


Neexistuje poruke nejaká iná, rozumná, funkčná pošta ?

V súkromnej firme by urobili s takýmto prístupom krátky koniec, alebo by firma skončila, pretože by jej služby odmietli ľudia používať.

_______________________________________________________________________________

27.11.2011 a 28.11.2011

Prerábka všetkých poznámok a ich zaradenie do sekcie "Blog" pekne podľa mesiacov, sorry menej dôležité informácie a tie ktoré už neboli aktuálne som vynechal, ďakujem za pochopenie.

Bola to celkom slušná robota než som to preložil tak aby som s tým bol spokojný, jednoducho to pôvodné delenie mi prestalo vyhovovať. Mám pocit, že teraz to bude o kúsok prehľadnejšie.

Som si vedomý, že niektoré odkazy na moje stránky vďaka tomu prestanú fungovať, ale zmena je život ...

_______________________________________________________________________________

29.11.2011

Bola jedna otázka, že či som ten na Facebooku - nie nie som ! Na Facebooku nemám založené konto a s menovcom nemám nič spoločné, nie sme ani rodina, stačí ? Ani by ma to netešilo pri tých jeho názoroch ak by som s ním niečo spoločné mal. Ja mám trošku inú cestu a trošku iný vek a úplne iné životné názory.

___________

Podarilo sa mi rozjazdiť notebook Compaq Armada E500, neskutočný stroj s displejom z iného stroja, je menší a maximálne rozlíšenie je 800x600 ale na to čo to chcem to postačuje, celých 5GB miesta na disku, 64MB RAM... a OS je originál WIN98SE. Procesor je Celeron 550MHz, na nejaké staré veci čo bežia ešte stále pod DOSom si to ešte chvíľu poslúži. Dokonca aj batéria je v takom stave že zatiaľ po 2 cykloch nabitia a vybitia utiahne notebook v prevádzke cez hodinu. Trošku som sa pohrabal v zásobách a našiel starý 128MB modul, teraz teda ten notebook má celých 192MByte RAM a vrní blahom.

____________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

4. 5. 2018 20:10:50 #

trackback

Directory Blog.

Directory Blog.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: