Atari 800XE - zlá klávesnica, čo teraz ?

By Administrator at februára 27, 2020 10:49
Filed Under: Atari

Nebojte sa, nebudem popisovať výmenu klávesnice, to je podľa mňa vec naozaj jednoduchá, skôr sa budem zaoberať ako sa ku klávesnicovej fólii dostať. Sú 3 možnosti - priamo ju kúpiť v Poľsku, alebo sledovať inzerciu, alebo ísť na eBay. Mne sa vyplatila druhá možnosť.


Nová fólia pre klávesnice počítačov Atari 800XE,130XE, 65XE.

 

Dostal sa mi do rúk počítač, ktorého predošlý majiteľ bol skutočne veľký "koumák" a povedal si:

"Ak blbne klávesnica tak z tej časti čo sa zasúva do konektoru cca 5mm odstrihnem !"


Naozaj "báječné riešenie" - akurát klávesnica samozrejme totálne vypovedala službu.


No, aj tak sa dá. Teraz sa mi ten nebohý počítač dostal do rúk. Najprv som skúsil fóliu zohnať na oldcompe (tam zvyčajne začínam "sondovať " všetko čo zháňam), tam som dostal radu ako sa dostať k novej fólii z Poľska. Niežeby by mi vadilo že je to odtiaľ, ale moje naozaj zlé skúsenosti s poštou kedy mi dorazil balíček z Poľska (stali sa mi to 2x) a pošta ma vôbec neupozornila že mám niečo u nich odložené ma akosi ísť touto cestou veľmi nevábilo. No ale ako sa už stáva, našiel som predajcu novučičkej fólie na bazoši pri zbežnom prehliadaní - a bolo po zháňaní. A stále je to o niečo lacnejšie ako ak to kúpite z Poľska + poštovné. Rozdiel v technológii výroby je asi tak 30 rokov. Mám to pred sebou, je to precízna robota. Takže ak niekto zháňate fóliu do svojho stroja, neváhajte, asi ich už veľa mať nebude. Pozrite sa, možno tam ešte nejakú tú fóliu má k dispozícii na predaj aj pre Vás. (Inak Vám potom zase zostávajú možnosti ako fóliu zohnať - č.1 a č.3)

A ja mám počítač ktorý teraz už šlape ako hodiny.

__________________________________________________________

Vaše hodnotenie, Rate post:

Comments

10. 12. 2022 12:58:24 #

trackback

02_2020 Blog, Notes.

02_2020 Blog, Notes.

Igi blog |

Info o autorovi

Volám sa Igor Gramblička, bydlisko: Bratislava, Slovakia. Môj nick: Igi. Blog je o mojich záujmoch, predtým som pracoval ako IT špecialista na počítačové siete a redakčné systémy pre viaceré denníky - až som pred rokmi nakoniec v jednom z nich zakotvil a kde som to potiahol až do konca mojej profesnej kariéry.

Rok, mesiac, počet článkov: